Stredoškoláci súťažili o najlepší podnikateľský nápad

13.10.2023 Bratislava

Bratislava 13. októbra (TASR) – Stavebná izolácia zo starých handier či powerbanka, ktorú si dobijete kľukou, sa objavili medzi úspešnými nápadmi v celoslovenskej súťaži stredoškolákov o najlepší podnikateľský nápad s rozpočtom do 1000 eur. "Svoje nápady rozvíjalo 60 študentov z 20 stredných škôl po celom Slovensku," informovali o štvrtkovom (12. 10.) podujatí JA CITI INNOVATION CAMP organizátori súťaže z organizácie Junior Achievement Slovensko.

"Študenti pracovali navyše v zmiešaných tímoch s rovesníkmi, ktorých nikdy predtým nevideli. Overila sa tak ich schopnosť zorganizovať si prácu v novom kolektíve a využiť jedinečné schopnosti každého jednotlivca naplno," objasnila riaditeľka JA Slovensko Marta Slováková, ktorú teší záujem o súťaž. "V tomto roku dvojnásobne prekročil naše kapacity, spomedzi prihlásených škôl a študentov sme preto účastníkov museli žrebovať," povedala pri vyhlasovaní výsledkov.

Prvenstvo v tohtoročnej súťaži si odniesol tím, ktorý navrhol ekologické hnojivá z kávového odpadu, ktorého vo svete vzniká ročne 60 miliónov ton. Ich riešenie umožňuje použitie hnojiva aj v interiéri, nakoľko je zbavené nepríjemných pachov.
 

Vyberte región